Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

                            Rodusta Yleensä


On olemassa kaksi peruskuviointia — täplikäs klassinen leopardi sekä marmori. Lisäksi bengalin täplät voivat olla ruusukemaiset, mikä tarkoittaa tummareunaista täplää, jossa on vaaleampi keskus. Tämä kuvioperimä on ainutlaatuinen, sillä se periytyy luonnonvaraisista kissoista, joten tätä piirrettä ei esiinny millään muulla kesykissarodulla. Sen vuoksi se onkin haluttu piirre.

Turkissa voi esiintyä myös aivan erityinen kimallus (glitter), aivan kuin kissan jokaisen karvan pää olisi kullalla silattu. Voi vain kuvitella upeaa pientä leopardia ruusukkeita turkissaan kultaisesti kimallellen. Kaikki bengalit eivät toki kimaltele eikä niillä välttämättä ole ruusukkeita turkissaan, mutta tämä klassinen täplikkyys voi olla aivan poikkeuksellisella tavalla kolmiomaista (nuolenpää) ja kauniin satunnaisesti sijoittunutta, jolloin kissa näyttää hyvin eksoottiselta pitkine vartaloineen. Täplät voivat olla suuria tai pieniä ja ne voivat olla monenmallisia, mikä tekee bengalista aina yksilöllisen näköisen. Mutta täplien tulisi olla aina horisontaalisesti tai sattumanvaraisesti sijoittuneet, eikä mielellään vertikaalisesti sijoittuneet. Tämä horisontaalisuus periytyy jälleen luonnonvaraisista kissoista. Samoin marmoroidun kuvioinnin tulisi ns. leijua horisontaalisesti.

Turkki on taljamaisen tiheä ja mielellään minkkimäinen. Pohjaväri vaihtelee norsunluunvalkoisesta aina tummaan mahonkiin. Turkin kontrasti on voimakas täplien erottuessa selvästi.Viiksityynyt ovat vaaleat ja tämä vaaleus voi ulottua aina rintaan asti, missä vastaan tulevat usein rikotut poikittaisraidat. Huulet ja silmien sisäreunat ovat tummat.
Bengalin olemus on silmiinpistävän valpas. Sen lihakset erottuvat selvästi sen liikkuessa. Se on kuin pantteri pienoiskoossa, ja siten silmiähivelevän kaunis.
Vesi herättää bengalissa erityisiä intohimoja. Yleensä se rakastaa vettä, joskus bengalit voivat tulla ihmisen kanssa vaikka suihkuun. Bengali on luonteeltaan rakastava, älykäs, energinen ja leikkisä kissa. Tämä pieni lempeä leopardi voi rakkauden puuskassaan puskea ja suukotella kasvot hetkessä likomäriksi.
Lisätietoa rodusta saa täältä:www.bengalcat.com


©2019 Bengali kissat - suntuubi.com